HOME                     Joop Smulders en Marleen Jonker, uw gidsen voor Uw persoonlijke Zielenreis

'Aan de Basis' is een praktijk voor levens- en zingevingvragen. Wij, Joop Smulders en Marleen Jonker zijn beide psycho-hypnotherapeut en Live-between-Lives therapeuten. Joop heeft als specialisatie regressie- en reďncarnatietherapie. Wij combineren onze krachten in relatietherapie.
Als levensgezellen van elkaar kunnen wij in relatietherapie alle kanten van de menselijke relatie behandelen.

Werken aan de basis betekent dat wij zoeken naar de essentie van de klacht of de problematiek waar de klant mee komt, maar het betekent ook dat we ons bezighouden met de meest fundamentele levensvragen die aan de basis liggen van ons welbevinden. Deze vragen hebben in de kern te maken met het leven, de liefde, de dood en de waarheid.

Wij begeleiden mensen naar hun ware kracht. Ervan uitgaande dat ieder mens heel is, gaan we op zoek naar wat jouw heelheid belemmert. Daarvoor is het van belang dat je leert onderscheiden wat je denkt, doet en voelt. Dat je in contact komt met je emoties en met je belemmerende overtuigingen en dat je weer op het spoor wordt gezet van wat jou beweegt en wat je missie is.
Hiervoor gebruiken we niet alleen onze levenservaring, maar ook alles wat wij weten en ervaren in onze relatie als man en vrouw.

Wij hebben een heel scala van technieken tot onze beschikking Als basis voor diagnostiek en model voor persoonlijke groei maken wij gebruik van het Enneagram. Wij werken klachtgericht, dat wil zeggen, je komt met een vraag of een probleem en daarmee gaan we direct aan de slag, jouw volgend in jouw behoeften.
Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming wordt de ziel meestal opgevangen door de persoonlijke Gids.

Met welke vragen kun je zoal terecht?

 • Mijn hoofd zit overvol.
 • Ik voel me altijd afgewezen.
 • Mijn relatie werkt niet en ik begrijp het niet.
 • Ik voel me leeg , maar ik heb alles, hoe kan dat?
 • Ik voel geen bevrediging in mijn werk
 • Ik weet niet welke kant ik uit moet.
 • Ik twijfel veel, maak mij zorgen
 • Ik krijg vaak ruzie met anderen.
 • Ik moet altijd presteren en heb nooit rust.
 • Ik kom moeilijk in beweging.
 • Ik voel me door alles en iedereen beperkt.
 • Ik kan moeilijk met conflicten omgaan.
 • Ik kan niet genieten van vrijen. etc.


 • Voor contactgegevens klik hier

  Belangrijke LINKS


  Algemene gegevens Joop Smulders.
  Vanuit een carričre in het bedrijfsleven als logistic manager, commercial manager en general manager o.a. bij Philips, ben ik in 1987 gestart als trainer bij de trainings-organisatie Door. Gespecialiseerd in trainingen, advisering en coaching op het gebied van Verkoop, Algemeen Management, Verander Management, Leidinggeven en Train de Trainer. Binnen de Door organisatie heb ik mij verder ontwikkeld tot directeur en masterfranchiser en heb daar Door-Industrial opgezet waarbij met een groep van 5 trainers de industriële markt bewerkt werd. In 1992 heb ik de trainingsorganisatie Change & Train opgericht en vanaf 2001 werk ik zelfstandig onder de naam Aan de Basis b.v.. Auteur van het boek 'Emotionele Intelligentie; Werken aan je Ware Kracht' en van de boeken: 'De Topmanager', 'Verkopen een Hart vak', 'Relationeel Verkopen', 'Relationeel Onderhandelen' en 'auteur en medeproducent van diverse instructiefilms waaronder ‘Selling Beer the Heineken Way’ en ‘Living the Alcohol Policy’. Vanaf 1998 heb ik mij verder gespecialiseerd in individuele coaching en psychotherapie en in het verlengde daarvan in communicatie, bewustzijnsontwikkeling en emotionele effectiviteit waarbij ik o.a. het Enneagram en Emotionele Intelligentie als leidraad gebruik om binnen bedrijven het competentieniveau van mensen te verhogen. Daarnaast voer ik een praktijk voor relatie- en individuele therapie.

  Voor een overzicht therapie klik hier